good pie...
Här kommer ett recept på en jätte god och stark tacopaj med lågt GI.
Pajdeg | ||
1,5 dl dinkelmjöl, fullkorn | ||
1,5 dl sojamjöl | ||
100 gram smör | ||
1 dl vatten | ||
Fylllning |
||
400 gram nötfärs | ||
1 msk smör | ||
2 msk jalapenos, mediumstarka, hackade |
1 påse tacomix |
0,5 dl vatten |
2 dl chunky salsa, medium |
2 dl crème fraiche |
3 st tomat(er) |
150 gram riven ost |
Tillagning
Gör så här:1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjölsorterna och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Den är väldigt smetig.Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
2. Fyllning:
Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.
3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Blanda ihop crème fraîche och chunky salsa och bred på. Skär tomater i skivor och lägg på pajen, strö över osten.
4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.

Ni måste bara testa den.... Ikväll ska jag göra den vegetarisk istället och bjuda mina flickor på den.
Love
Kommentarer
Trackback