good pie...

Här kommer ett recept på en jätte god och stark tacopaj med lågt GI.


Pajdeg
1,5 dl  dinkelmjöl, fullkorn
1,5 dl  sojamjöl
100 gram  smör
1 dl  vatten

Fylllning
400 gram  nötfärs
1 msk  smör
2 msk  jalapenos, mediumstarka, hackade
1 påse  tacomix
0,5 dl  vatten
2 dl  chunky salsa, medium
2 dl  crème fraiche
3 st  tomat(er)
150 gram  riven ost

Tillagning

Gör så här:

1. Pajdeg:
Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjölsorterna och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Den är väldigt smetig.Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

2. Fyllning:
Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños.

3. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. Blanda ihop crème fraîche och chunky salsa och bred på. Skär tomater i skivor och lägg på pajen, strö över osten.

4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.



Ni måste bara testa den.... Ikväll ska jag göra den vegetarisk istället och bjuda mina flickor på den.

Love

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0